Εκπαιδευτική επίσκεψη Ε2 τάξης 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Στο πλαίσιο του μαθήματος των δεξιοτήτων που έχουν σχέση με τα συναισθήματα οι μαθητές/τριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς τους επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου την Βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΟΘ.
Αρχικά, ενημερώθηκαν για το ιστορικό της Βιβλιοθήκης, για το έργο και τον τρόπο λειτουργίας της και στη συνέχεια διαβάσαμε το βιβλίο «Το κουτί του θυμού» του Κώστα Χαραλά εκδ. Μεταίχμιο. Ακολούθησε δραστηριότητα σχετικά με την διαχείριση του θυμού κατά την οποία τα παιδιά εμπνεύστηκαν από το «Θυμόμετρο» εκδόσεις Ηλίβατον και φτιάξανε το δικό του θυμόμετρο, ζωγραφίζοντας φάτσες από την πιο ήρεμη προς την πιο εξοργισμένη, για να μετράνε το θυμό τους.
Επιπλέον, τα παιδιά που ήταν μέλη της Βιβλιοθήκης είχαν την ευκαιρία να δανεισθούν βιβλία της αρεσκείας τους, ενώ τα παιδιά που δεν ήταν μέλη εκδήλωσαν ενδιαφέρον να έρθουν με τους γονείς τους και να εγγραφούν μέλη στην επόμενη επίσκεψή τους.
Στο τέλος τα παιδιά μας αποχαιρέτησαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα που ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και της Βιβλιοθήκης.

Σχετικά